מירוץ סמכויות
בפני כל זוג העומד לקראת הליכי פירוד וגירושין, ניצבות מספר אפשרויות משפטיות באמצעותן הם יוכלו לנהל את הליך הגירושין ביניהם, ומי שמגיש ראשון תביעה במירוץ סמכויות יכול לקבוע את אופי הדיון.
אפשרויות אלו כוללות אחת מהשתיים: הראשונה, ניסיון להגיע להסכם גירושין משותף, והשנייה, ניהול הליך הגירושין בין כותלי בית הדין במסגרת ערכאות משפטיות.
משרד עורכי דין שלו & וינגסט, מספק שירותי עורך דין גירושין, פגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, מענה מיידי בכל שאלה ועניין.
נשמח לעמוד לשירותכם, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר עוד היום בטלפון 054-4226117, או מלאו את טופס צור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.
תביעת גירושין המוגשת על ידי אחד מבני הזוג, מהווה למעשה את "יריית הפתיחה" בכל הנוגע לקיומו של הליך הגירושין בין כותלי בית הדין, ובאמצעותה, מגיש התביעה מגדיר את הסוגיות הנלוות להליך הגירושין אשר יועלו לדיון במסגרת הערכאה המשפטית.
סוגיות אלו הן "כבדות משקל" בהיבט המשפטי, ובין יתר הן כוללות נושאים כגון: מזונות ילדים ומזונות אישה, אופן חלוקת הרכוש המשותף, הסדרי ראייה וענייני משמרות ילדים.
בחלק גדול מהמקרים, הקדמת הגשת התביעה על ידי אחד מבני הזוג, מאפשרת לו "לקבוע" את אופי הערכאה המשפטית במסגרתה יתנהלו הדיונים, וכמו כן, את נושא נשיאת הוצאות המשפט, וזאת בשל העובדה כי במקרים בהם מגיש התביעה זוכה בהליך המשפטי, הנתבע הוא זה הנדרש לשאת בכל הוצאות המשפט, לכן נקרא הליך זה מירוץ סמכויות.
מירוץ סמכויות – מה זה אומר?
נושא קדימות הגשת התביעה מכונה בשפה המשפטית: מירוץ סמכויות, וברוב המקרים הוא מקנה יתרונות יחסיים לבן הזוג אשר הקדים את הצד השני בהליך הגשת תביעת הגירושין.
מכיוון שבמדינת ישראל הערכאות המשפטיות בכל הנוגע להליכי הגירושין מתקיימות באחד משני בתי דין הבאים: בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה, חלק גדול מבני הזוג העומדים לקראת הליכי פירוד וגירושין מזדרזים להגיש תביעת גירושין על מנת להגדיר מראש את סוג ההתדיינות המשפטית הנוחה להם.
במסגרת הגשת תביעת גירושין, בן הזוג המקדים את הצד השני זוכה למספר יתרונות יחסיים בנוגע להליך התביעה, ומכאן המונח המשפטי: מירוץ סמכויות.
יתרונות אלו כוללים בין היתר את קביעת אופי הערכאה המשפטית אשר תדון בתביעה, המיקום הגיאוגרפי בו תתנהל התביעה ונושא נשיאת ההוצאות המשפטיות כפי שציינו לעיל.
חשוב לדעת – עד לשנים האחרונות, אופי הערכאה המשפטית נקבע בהתאם למקום בו הוגשה תביעת הגירושין על ידי עורך דין משפחה, כלומר במקרים בהם אחד מבני הזוג הקדים להגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה, הליך הגירושין יתנהל בבית משפט זה על יד עורכי דין המומחים בגירושין, גם במקרים בהם בן הזוג השני הגיע את תביעתו לבית הדין הרבני.
בשנים האחרונות, נקבעו כללים מנחים המאפשרים גם לבית הדין הרבני וגם לבית המשפט לענייני משפחה לקבוע האם יש סמכות לדון בעניין, או לחילופין, להעביר את הסמכות לערכאה השנייה.
משרד עורכי דין שלו & וינגסט, מספק שירותי עורך דין גירושין, פגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, מענה מיידי בכל שאלה ועניין.
נשמח לעמוד לשירותכם, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר עוד היום בטלפון 054-4226117, או מלאו את טופס צור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.