ניכור הורי
תהליך פירוק המשפחה אינו תהליך קל מבחינות רבות, וחשוב לזכור שמעורבות בו נפשות רבות – למשל הילדים. תסמונת ניכור הורי הינה התנהגות שכיחה אצל ילדים בגילאים שונים, החווים תהליך של גירושין ונחשפים לויכוחים או לקונפליקטים או שחווים הורה אחד כמוחלש על ידי ההורה השני.
ילדים המבטאים תסמינים של ניכור הורי מתקשים לשמור על קשר עם ההורה אליו הם מתנכרים ולעיתים מנתקים כליל קשר.
על תסמונת הניכור ההורי, על מעמדו המשפטי של ההורה אליו מתנכרים ולמה חשוב להיוועץ בעורך דין טוב לענייני גירושין – במאמר שלפניכם.
משרד עורכי דין שלו & וינגסט, מספק ייעוץ משפטי בנושא תסמונת ניכור הורי, פגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, מענה מיידי בכל שאלה ועניין.
נשמח לעמוד לשירותכם, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר עוד היום בטלפון 054-4226117, או מלאו את טופס צור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.
ילד בלי אבא (או אמא)
כאשר ההורים נפרדים, חווה הילד ניתוק ושינוי מציאות שלעיתים גורמים לשינוי תפיסות אצלו ביחס להורה (בדרך כלל זה שאינו משמורן, כלומר זה שכבר לא חי עימו). אם הילד נחשף, בנוסף לשינוי מהותי זה, למסרים ישירים או עקיפים של קונפליקט בין ההורים, הוא עשוי להגיב באופן טבעי בניכור הורי או תסמונת ניכור הורי, או בסרבנות קשר.
ילד שחווה ניכור כלפי אחד מההורים שלו מבטא מצוקה רגשית, שחשוב להתייחס אליה.
טיפול מקצועי כמו שיחות, ריפוי באמנות, או כל טיפול אחר, ביחד עם תמיכה מצד שני הוריו בהסדרת הקשר עם ההורה המנותק, יסייעו לילד להתמודד בצורה טובה יותר עם משבר הגירושין ולהבטיח לעצמו תמיכה מצד שני הוריו לאורך המשך חייו.
תסמונת ניכור הורי כעילה להפחתת מזונות
על פי הדין העברי, "בן מרדן" (או "ילד מורד") הינו ילד אשר אינו מקיים מצוות כיבוד אב ואם והוא מתנתק מהורה אחד באופן מכוון וביוזמתו. בן מרדן נחשב כזה אך ורק אם הניתוק מגיע מיוזמתו (כלומר, ללא עילות נוספות ברקע, כמו התעללות מצד אחד ההורים חלילה או הסתה).
הערכאות המשפטיות פועלות לשים את טובתם של הילדים בראש, והוכח בעבר כי הפסקת תשלום המזונות מפחיתה את הסיכוי לתקן את הקשר עם ההורה מסורב הקשר.
עם זאת, לעיתים כאשר הניתוק מההורה הוא מבוסס, ואין אופק לשינוי ביחס הילד כלפי ההורה, יכול ההורה המנותק לבקש הפחתה בתשלום דמי המזונות או אף הפסקת תשלום דמי המזונות עבור הילד המרדן.
מקובל, אגב, להפנות את המשאבים לחיסכון עבור הילד כך שבדרך כלל האב ממשיך להפריש את אותו הגובה של תשלומים, אולם תשלומים אלה אינם מגיעים אל האם אלא מועברים לחיסכון לשימוש על ידי הילד בעתיד.
הסתייעו בעורך דין משפחה איכותי, ובפסיכולוג מומחה
אם הילד שלכם הוא "סרבן קשר" או סובל מתסמונת ניכור הורי, אם הוא אינו מעוניין בקשר עם ההורה שאינו משמורן, עומדת בפניכם האפשרות לשקול מחדש את דמי המזונות המשולמים עבור הילד.
אבל בראש ובראשונה, חשוב לבדוק מה אפשר לעשות על מנת לסייע לילד (ואולי גם לאימו) לעבור את המשבר בצורה נוחה יותר.
היוועצות עם עורך דין דיני משפחה איכותי על נקיטת פעולה והפחתת תשלום מזונות בגין ילד מורד, ואולי גם עם מטפלת מקצועית שתסייע לילד לשקול דרכי התמודדות תוקפניים פחות.
משרד עורכי דין וינגסט – שליו ושות' שמח להעמיד לרשותכם שורה של עורכי דין מומלצים לדיני משפחה מן הטובים בתחומם. ליצירת קשר והתייעצות ראשונית, חייגו אלינו!
משרד עורכי דין שלו & וינגסט, מספק ייעוץ משפטי בנושא תסמונת ניכור הורי, פגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, מענה מיידי בכל שאלה ועניין.
נשמח לעמוד לשירותכם, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר עוד היום בטלפון 054-4226117, או מלאו את טופס צור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.