לפגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות,
אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

    משמורת משותפת

    כאשר נולד ילד משמשים שני הוריו כאפוטרופוסים טבעיים שלו, אפוטרופסות זו אינה מתבטלת בעקבות פרידת הוריו. עם זאת, לאחר גירושי ההורים יש לקבל החלטה עם מי מהוריו יישאר הילד לגור.

    משמורת ילדים הינה הזכות והחובה להמשיך לדאוג לילדים בחיי היום יום שלהם, והיא מתקבלת בהחלטה משותפת של בני הזוג או על פי קביעה של בית המשפט. משמורת משותפת מאפשרת לשני ההורים להישאר המשמורנים של ילדיהם, בתנאי שהתנאים הסביבתיים והקשר בין בני הזוג לשעבר מאפשרים זאת.

    בכל מקרה, טובת הילד נבחנת כעיקרון מנחה בכל החלטה בנוגע למשמורת הילדים. עוד על משמורת משותפת – בהמשך המאמר.

    משרד עורכי דין שלו & וינגסט, מספק שירותי עורך דין לענייני משפחה, פגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, מענה מיידי בכל שאלה ועניין.

    נשמח לעמוד לשירותכם, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר עוד היום בטלפון 054-4226117, או מלאו את טופס צור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.

    על פי מה נקבעת משמורת ילדים?

    משמורת יכולה להימסר רק לאחד משני ההורים או לשניהם גם ביחד. הבחירה בהורה המשמורן נעשית משיקולי טובת הילד ובהתחשב ברצון ההורים.

    על פי חזקת הגיל הרך נהוג היה להעדיף להשאיר ילדים במשמורת אימם כאשר הם בני פחות משש. כיום, ניראה כי ישנה מגמה לשקול באופן אובייקטיבי את טובת הילד, בקביעת המשמורת והסדרי הראייה של ההורה שאינו משמורן.

    כאשר ההורים אינם מסוגלים לקבל החלטה בנוגע למשמורת באופן עצמאי מחוץ לכותלי בית המשפט, נעזרת מערכת המשפט בדרך כלל בפקידת סעד (מטעם משרד הרווחה) המשמשת שליחת בית המשפט ועורכת תסקיר המוגש לבית המשפט ובו גם המלצות בנוגע לקביעת המשמורת, ברוב המקרים המלצותיה של פקידת הסעד מתקבלות.

    פקידת הסעד תיעזר במבחני מסוגלות הורית ותיתן חוות דעת מקצועית מקיפה על כל הורה בנפרד, תוך שיקולים מקצועיים שונים כמו יכולת כלכלית, קשר רגשי, תמיכה ונוכחות, סביבה וחינוך, ועוד.

    משמורת משותפת דורשת שיתוף פעולה

    משמורת הילדים יכולה להתחלק בין שני בני הזוג כך שאין הורה משמורן – שני ההורים מתפקדים כמשמורנים פעילים והילד (או הילדים) שוהים בבית הורה זה או אחר לסירוגין לאורך כל השבוע.

    משמורת משותפת ניתנת ברוב המקרים ככולם רק בהתקיים הסכמת שני ההורים, זאת מפני שהיא דורשת רמה נכבדת של שיתוף פעולה ביניהם לאורך זמן. על מנת שתתאפשר משמורת משותפת על שני בני הזוג לגור בקרבת מקום והתקשורת ביניהם צריכה להיות אפקטיבית.

    משמורת משותפת בדרך כלל משפיעה על גובה המזונות (אמנם, על פי הדין העברי אב מחויב לשאת ב 100% מגובה התשלומים עבור צרכי ילדים בגיל הצעיר, אך צפויה להיות ירידה בגובה ההוצאות אם הילדים מבלים מחצית מזמנם אצל האב).

    למה חשוב להיעזר בעורך דין משפחה איכותי כאשר משמורת משותפת על הפרק?

    משמורת משותפת היא בחירה המאפשרת לכל אחד משני ההורים לקיים קשר קרוב ואיכותי עם ילדיו, אך היא דורשת הסכמה ושיתוף פעולה בין ההורים. יש צורך בקביעת מזונות תוך התחשבות במשמורת המשותפת על מנת שלא ליצור כפילות בתשלומי האב ולהכביד עליו באופן שאינו הוגן.

    עורך דין גירושין איכותי יסייע לכם להתמודד עם הליכי קביעת המשמורת ולהשיג משמורת משותפת על הילדים אם סוג זה של משמורת הוא הרצוי מבחינתכם.

    עוד, יכול עורך דין מנוסה לענייני משפחה לסייע בקביעת הנהלים לקיום משמורת משותפת, גם במקרים של תקשורת לקויה, ולסייע בהפחתת מזונות ילדים במשמורת משותפת.

    עורך דין גירושין איכותי יסייע לכם לתכנן את הסדרי הראייה בעתיד לטווח ארוך כך שלאורך כל חייכם תוכלו ליהנות מ"שקט תעשייתי" בהיבט של משמורת הילדים, הסדרי ראייה, ואולי אפילו דמי המזונות.

    משרד עורכי דין וינגסט-שליו ושות', משרד מוכר בתחום דיני משפחה וגירושין, מציע לכם ליווי אישי, מקצועי ומסור בנבכי תהליך הגירושין וקביעת המשמורת עבור הילדים, כולל במקרים של משמורת משותפת, אתם מוזמנים להתקשר עוד היום ולקבל ייעוץ ראשוני.

    משרד עורכי דין שלו & וינגסט, מספק שירותי עורך דין לענייני משפחה, פגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, מענה מיידי בכל שאלה ועניין.

    נשמח לעמוד לשירותכם, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר עוד היום בטלפון 054-4226117, או מלאו את טופס צור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.

    פרסום לעורכי דין פרסום לעורכי דין
    דילוג לתוכן