הסכם ממון
מהו הסכם ממון?
הסכם ממון כשמו כן הוא, הסכם בכתב שמטרתו להסדיר את כל העניינים הממוניים בין בני זוג טרם נישואיהם או במהלך חיי נישואיהם.
הסכם ממון אשר ניכרת בין בני זוג טרם נישואיהם, בא להבטיח הסדר רכושי בין בני הזוג, תוך מטרה ברורה למנוע מחלוקות עתידיות אם יתעוררו כאלו, זאת עוד בטרם הפכו בני הזוג ליחידה משפחתית אחת.
הסכם ממון תוך כדי חיי הנישואין, בא להבטיח את ההסדר הרכושי בין הצדדים בין אם קיימת הפרדה/שיתוף בנכס מסוים בין אם לאו.
משרד עורכי דין שלו & וינגסט, מספק שירותי עריכת הסכם ממומן והסכם גירושין, פגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, מענה מיידי בכל שאלה ועניין.
נשמח לעמוד לשירותכם, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר עוד היום בטלפון 054-4226117, או מלאו את טופס צור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.
האם קיימת חובה לאשר את הסכם הממון?
התשובה היא- כן. על מנת שיהיה להסכם זה תוקף חוקי, טעון ההסכם אישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.
אם נכרת ההסכם בטרם הנישואין או בעת עריכתם, ניתן לאמתו אצל רושם נישואין. הסכם אשר נכרת בטרם הנישואין ניתן לאימות אף אצל נוטריון. האימות כאמור, נותן אף הוא תוקף חוקי להסכם
הממון.
חוק איזון המשאבים
חוק יחסי ממון התשל"ג 1974, אשר לפיו מאשרים את הסכם הממון. חשוב לדעת, שחוק זה חל על בני זוג שנישאו רק לאחר תחולת החוק ולא לפניו.
על בני זוג שנישאו טרם תחולת החוק (ולא ביצעו הסכם ממון) חל הסדר הרכושי שונה והוא הסדר של שיתוף כללי בין הצדדים לכלל הרכוש שנצבר במהלך נישואי הצדדים אלא אם הוכח אחרת.
בנובמבר 2008, תוקן החוק במטרה לפתור את העוול שהיה קבוע בו, אשר נוצר עקב מפגש האינטרסים בין דיני המשפחה המועלים על ידי עורך דין משפחה האזרחיים לדיני הגירושין הדתיים.
בטרם התקבל התיקון, אפשר החוק את חלוקת הרכוש בין הצדדים רק לאחר מתן הגט בפועל בבית הדין הרבני. מצב זה אפשר סחטנות של צד אחד, אשר נאלץ לעיתים, להסכים לתנאים משפילים ומפלים, רק כדי שהצד השני יאות לתת לו גט, אשר יאפשר הגשת תביעה לחלוקת הרכוש המשותף.
יתרה מזאת, במצב דברים זה, מהצד החלש כלכלית, לעיתים רבות, נעדרו האמצעים הכלכליים לניהול הליך משפטי יקר לחלוקת הרכוש והסכם ממון (או לכל הליך אחר (משמורת, מזונות ילדים וכד'), שכן רכושו היה בידי הצד השני.
משהתקבל התיקון להסכם ממון, בתי המשפט האזרחיים רשאים לדון בחלוקת הרכוש המשפחתי לפני מתן הגט, תוך עמידה במס' תנאים שהעיקריים ביניהם הם:
1. חלפה שנה מיום שנפתח הליך להתרת נישואין, הוגשה תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין או תביעה לפסק דין הצהרתי בעניין זכויות הצדדים או הוגשה תביעה לפירוק שיתוף ברכוש הצדדים.
2. קיים קרע בין בני הזוג או שהם חיים בנפרד אף אם תחת קורת גג אחת משך תקופה מצטברת של תשעה חודשים רצופים.
3. ניתן כלפי בן הזוג של המבקש את פירוק השיתוף צו הגנה לפי החוק למניעת אלימות במשפחה או החוק למניעת הטרדה מאיימת.
4. הוגש כתב אישום נגד בן הזוג של המבקש הכוללת אישום בעבירת אלימות שבוצעה במבקש או בילדו.
בכל מקרה בין המשפט רשאי להפעיל שיקול דעתו ולקצר את המועדים הקבועים בחוק.
הסכם ממון מול הסכם גירושין
הסכם ממון – מטרתו להסדיר את כלל העניינים הרכושים בין בני זוג אם טרם נישואיהם ובין בחיי הנישואין.
הסכם גירושין הנכתב על ידי עורך דין גירושין לעומת זאת, מאגד בתוכו לא רק את ההסדר הרכושי שיחול בין הצדדים עם גירושיהם אלא, מסדיר נושאים נוספים וחשובים לא פחות, שיש לקבוע לגביהם כללים עם פירוק התא המשפחתי.
כך למשל, מוסדרים דמי המזונות שעל האב לשאת בהם לילדיו, מוסדר נושא המשמורת והסדרי הביקורים והלינה, ועוד היבטים נוספים שעולים מעצם סיום קשר הנישואין בין בני הזוג שרובם קשורים בילדי בני הזוג, גידולם, חינוכם והצרכים השונים שלהם שעל ההורים לשאת בהם יחדיו חרף גירושיהם.
משרד עורכי דין שלו & וינגסט, מספק שירותי עריכת הסכם ממומן והסכם גירושין, פגישת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות, מענה מיידי בכל שאלה ועניין.
נשמח לעמוד לשירותכם, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר עוד היום בטלפון 054-4226117, או מלאו את טופס צור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.